Protecția respiratorie. Recomandări pentru protejarea sănătății profesioniștilor în sudare și tăiere

Protecția respiratorie. Recomandări pentru protejarea sănătății profesioniștilor în sudare și tăiere

  

Atunci când lucrezi în industrii în care ai de a face cu activități industriale de sudare sau tăiere, știi că expunerea la particule metalice și gaze periculoase precum monoxidul de carbon, ozonul sau oxizii de azot este inevitabilă. Sudarea diferitelor metale sau aliaje, utilizarea solvenților, prezența plasticului sau a vopselei pot genera fumuri și gaze care chiar dacă nu sunt vizibile, pot avea, pe termen lung, efecte nocive asupra sănătății tale.

Cum te poți proteja eficient de inhalarea de  fum toxic?

Utilizarea unui echipament de protecție adecvat este cea mai bună metodă pentru a reduce riscul de expunere la contaminanții din aer. Măștile respiratorii certificate, în special cele cu sisteme de ventilație integrate, oferă o protecție esențială. Aceste sisteme sunt evaluate pe baza nivelului de protecție pe care îl oferă împotriva aerului contaminat din mediul de lucru.

Recomandări pentru reducere riscului de expunere la fumurile de sudură

  • Ventilează corespunzător spațiul de lucru, pentru a controla expunerea la fumurile de sudură.
  • Folosește o mască de protecție, cu filtru respirator certificat de purificare a aerului, ori de câte ori este necesar.
  • Cunoaște materialele pe care le sudezi și pericolele specifice fiecăruia.
  • Verifică regulat starea echipamentul de sudură, pentru a te asigura că funcționează corect.

 

Măștile de protecție pentru sudură si polizare, certificate și fiabile

Modelele Zeta Fresh Air sunt echipate cu unitatea de filtrare PFU 210e, care blochează 99,8% dintre fumurile și particulele nocive, asigurând o protecție certificată de nivel TH3. Cu un design ergonomic și ușor, măștile de sudură Zeta Fresh Air reduc oboseala gâtului și facilitează deplasarea. Certificate conform standardelor EN 166 și EN 175 pentru protecția integrală a feței, aceste sisteme respiratorii avansate oferă și opțiunea de filtrare combinată a particulelor și gazelor, ceea ce asigură cel mai înalt standard de protecție.

 

Masca Zeta Fresh Air W - Protecție completă pentru sudură si tăiere

  • Sistem complet de protecție a feței, ochilor și respiratorie.
  • Unitate de filtrare, pentru protecție de nivel TH3.
  • Filtru auto-întunecare de top (ADF).
  • Lumini LED integrate (modelul W201X), care asigură vizibilitate sporită.

Cu un filtru de sudare de înaltă calitate și o zonă de vizualizare de 110 x 60 mm, nu trebuie să deconectezi sistemul de aducțiune de aer și să își scoți masca când intri într-un mediu de respirație sigur, cum ar fi un birou sau o cameră de pauză.

Zeta Fresh Air G - Protecție completă pentru polizare

  • Câmp vizual larg, cu un unghi de vizualizare de 180° și vizor de 200mm.
  • Protecție conform EN 166 împotriva particulelor de mare viteză care rezultă la polizare.
  • Respirator alimentat, oferind protecție la nivel TH3.
  • Vizorul poate fi schimbat rapid și ușor.
  • Lumină LED integrată (modelul G201x) pentru o vizibilitate mai bună.

Zeta Fresh Air este un sistem versatil de protecție respiratorie. Atât suportul de cap pentru sudură, cât și cel de polizare sunt compatibile cu unitatea de filtrare PFU210e. Prin urmare, puteți schimba cu ușurință suporții în funcție de sarcinile de lucru, în timp ce unitatea de filtrare rămâne aceeași.

 

De ce merită să schimbi filtrele în mod regulat?

Pentru a menține performanța optimă a sistemului de protecție respiratorie, este esențial să schimbi filtrele regulat. Un filtru înfundat sau murdar poate compromite funcționarea sistemului de ventilație, reducând presiunea necesară pentru a preveni pătrunderea aerului contaminat. Acest lucru poate conduce la reparații neplanificate, ceea ce va crește costurile de întreținere.

Recomandare: schimbă săptămânal pre-filtrul și lunar filtrele de particule, pentru a te asigura că sistemul de protecție respiratorie funcționează în parametri optimi.

Asigură un mediu de lucru sigur pentru tine sau colegii din echipa ta de profesioniști în sudare și debitare, cu măștile de protecție Zeta Fresh Air.