Informaţii utile

Sudarea MMA cu electrod învelit

Aparatele de sudare cu electrod învelit (MMA manual metal arc) sudează prin topirea unui electrod metalic, acoperit cu un material de protecţie (flux), în arc electric, procedeul având ca scop topirea acestui material de protecţie şi realizarea îmbinării pieselor prin înglobarea lui cu materialul de bază. Sudarea este uşor de executat, echipamentele fiind simple, uşor de manevrat şi întreţinut.

Sudarea MIG-MAG

Principalele avantaje ale aparatelor de sudare MIG-MAG sunt o productivitate marită la costuri mici şi un aspect mai curat. Sudura electrică cu sârmă în atmosferă de gaz protector MIG–MAG (metal inert gaz – metal activ gaz) este o tehnologie în care materialul de adaos este sub formă de sârmă cilindrică şi este alimentat ritmic de un dispozitiv de avans. Arcul electric se produce între sârmă şi materialul de sudat.

Sudarea WIG-TIG

Aparatele sunt echipate cu module de tehnologie sinergică, facilitând memorarea şi utilizarea a numeroase programe de sudare, eliminând astfel timpii morţi necesari pentru reglarea şi refacerea parametrilor de sudare.

Aparatele de sudare WIG-TIG (wolfram inert gaz – tungsten inert gaz) folosesc o tehnologie cu avantaje incontestabile privind calitatea şi aspectul sudurii, dar şi ceea ce priveşte rezistenţa acesteia.

Tehnologia cu plasmă

Plasma şi căldura intensă generată de aceasta (până la 22.000°C) sunt create când gazul este ionizat de energia electrică. Sistemele Powermax folosesc plasma pentru a topi metalul şi aerul comprimat sau azotul pentru a sufla metalul topit, lăsând o tăietură de calitate, de cele mai multe ori gata pentru sudură. Sistemele Powermax sunt, de asemenea, eficiente pentru crăiţuirea metalului.

Tăiaţi sau crăiţuiţi orice metal cu conductivitate electrică. Indiferent că lucraţi într-un atelier, fabrică, acasă sau în spaţii deschise, sistemele Powermax taie şi crăiţuiesc metale de toate formele şi de toate tipurile. Majoritatea modelelor sunt disponibile cu un pistolet manual sau pentru tăiere mecanizată, pentru a se potrivi aplicaţiei

Utilizarea unui sistem cu plasmă necesită:

  • O sursă de alimentare la curent alternativ (fixă sau generator)
  • Aer comprimat – aer comprimat din reţea, compresor portabil sau o butelie de aer. Azotul este deseori folosit pentru oţelul inoxidabil
  • Echipament de protecţie, inclusiv ochelari sau mască, mănuşi, îmbrăcăminte de protecţie şi o ventilaţie corespunzătoare

De ce să alegeţi tăierea cu plasmă şi nu sistemele de tăiere cu oxigaz?

Este mai sigur. Tăierea cu un sistem cu plasmă nu necesită gaze inflamabile.

Este mai productiv. Viteze de tăiere mai mari, pentru grosimi de până la 38 mm nu este necesară încălzirea prealabilă; o tăietură mai curată cu o zonă mai mică afectată de căldură (HAZ) necesită mai puţină şlefuire a tăieturii.

Mai versatil. Taie şi crăiţuieşte toate metalele cu conductivitate electrică, inclusiv oţelul inoxidabil şi aluminiul; se poate utiliza cu uşurinţă cu şabloane, taie metale suprapuse, vopsite sau ruginite.

Avantajele tăierii cu plasmă Powermax

Este mai productiv. Tehnologia noastră oferă viteze mai bune şi o mai bună calitate a tăierii pentru a vă ajuta să faceţi mai mult în mai puţin timp.

Mai uşor de folosit. Portabilitatea ridicată, comenzile simple şi arcul stabil de plasmă facilitează operarea sistemelor Powermax pentru începători sau experţi.

Mai versatil. Cu cea mai mare varietate de opţiuni ale pistoletelor pentru tăiere şi crăiţuire, vă puteţi baza pe Powermax pentru o gamă largă de operaţiuni.

Costuri operaţionale mai reduse. Vitezele mai mari şi durata de viaţă extinsă reduc costurile implicate de tăierea şi crăiţuirea a metalelor.

Mai fiabil. Designul inteligent, la care se adaugă testarea extensivă în timpul dezvoltării produsului şi în timpul producţiei, vă ajută să menţineţi performanţele.

Încredere. Atenția Hypertherm asupra plasmei din partea proprietarilor noștri asociați precum și performanța demonstrată a bazei de sisteme utilizate la nivel global sunt garanţia celei mai bune achiziţii.